theme_1a.jpg
theme_1b.jpg
theme_1c.jpg
theme_1d.jpg
theme_1e.jpg
  • Nederlands
    • français

Wetenschappelijk onderzoek 2020

In wetenschappelijk vergelijkend onderzoek, uitgevoerd door het Centre for Addictive Behaviours Research van de London South Bank University en de St George’s University is opnieuw de effectiviteit van de Allen Carr training aangetoond. Vergeleken zijn dit keer de Allen Carr groepstraining en de 1 op 1 counseling van Engeland’s ‘NHS’s Gold Standard Stop Smoking Service’,  bestaande uit meerdere counseling sessies in combinatie met farmaceutische middelen. 

De Allen Carr training, zonder farmaceutische middelen, is minstens zo succesvol, zelfs iets succesvoller dan de counseling therapie i.c.m. farmaceutische middelen die wereldwijd wordt toegepast.

Het onderzoek is na de gebruikelijke wetenschappelijke toetsing gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad 'addiction'.

 

Wetenschappelijk onderzoek in opdracht van de Ierse overheid

Op 26 oktober 2018 werd dit onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMJ

De Allen Carr methode is bijna 2 x effectiever dan telefonische counseling o.l.v. een gediplomeerde stopcoach, bestaande uit meerdere telefoongesprekken, vaak in combinatie met farmaceutische middelen. 

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: Allen Carr bewezen effectief

Allen Carr methode bewezen effectief en 4 tot 6 x effectiever dan stoppen op eigen kracht.

Dit concludeert hoogleraar in de psychologie Arie Dijkstra van de Rijksuniversiteit Groningen. 

De resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Public Health.

Arie Dijkstra heeft daarnaast ontrafeld hoe het komt dat de Carr-methode effectief is.

Dijkstra: ,,We snappen nu hoe de Allen Carr training werkt en we zien dat relatief veel rokers die de training op hun werk volgen, stoppen.''  Uit een analyse van de inhoud van de training blijkt dat deze heel anders in elkaar zit dan andere stopmethoden.

De meeste stopmethoden richten zich op het motiveren om te stoppen en het aanleren van allerlei vaardigheden om te stoppen. De Allen Carr methode pakt het anders aan en richt zich op het verlagen van de motivatie om te roken. Veel rokers houden vast aan de gedachte dat roken allerlei voordelen voor hen heeft. Als ze deze voordelen niet meer zien zullen ze ook geen behoefte meer hebben om te roken.

De Allen Carr bedrijfstraining is vergeleken met de controlegroep bestaande uit mensen uit de algemene bevolking die op eigen kracht wensten te stoppen met roken. De Allen Carr training is 4 tot 6 x zo effectief.

 

Resultatenonderzoeken bedrijfstrainingen: rond 50% is na 1 jaar nog steeds gestopt

In onafhankelijke resultaten onderzoeken aan de Universiteit van Wenen is aangetoond dat het succespercentage bij bedrijfstrainingen in Oostenrijk, gemeten na 1-3 jaar, 40- 55% en 51,4% is. 

  

Internetgegevens bovengenoemde onderzoeken:

www.sciencedirect.com Addictive Behaviours published online 13th Nov, 2006. zoekterm: Smoking cessation Long term success of short smoking cessation seminars supported by occupational health care.

www.aerzteinitiative.at/Betriebsseminare