theme_1a.jpg
theme_1b.jpg
theme_1c.jpg
theme_1d.jpg
theme_1e.jpg
Nederlandsfran├žais

Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek in opdracht van de Ierse overheid

Op 26 oktober 2018 werd dit onderzoek gepubliceerd in het 'peer reviewed' wetenschappelijke tijdschrift BMJ

De Allen Carr methode is 2 x effectiever dan de gebruikelijke en erkende stopmethodes vaak in combinatie met farmaceutische middelen. 

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: Allen Carr bewezen effectief

Allen Carr methode bewezen effectief

Dit concludeert hoogleraar in de psychologie Arie Dijkstra van de Rijksuniversiteit Groningen. 

De resultaten van zijn onderzoek zijn onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Public Health.

 

Arie Dijkstra heeft daarnaast ontrafeld hoe het komt dat de Carr-methode effectief is.

Dijkstra: ,,We snappen nu hoe de Allen Carr training werkt en we zien dat relatief veel rokers die de training op hun werk volgen, stoppen.'' Uit een analyse van de inhoud van de training blijkt dat deze heel anders in elkaar zit dan andere stopmethoden.

 

De meeste stopmethoden richten zich op het motiveren om te stoppen en het aanleren van allerlei vaardigheden om te stoppen. De Allen Carr methode pakt het anders aan en richt zich op het verlagen van de motivatie om te roken. Veel rokers houden vast aan de gedachte dat roken allerlei voordelen voor hen heeft. Als ze deze voordelen niet meer zien zullen ze ook geen behoefte meer hebben om te roken

 

Succespercentage

In onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken aan de Universiteit van Wenen is aangetoond dat het succespercentage veel hoger is dan bij andere stoppen met roken methoden. Na 1 jaar is het aantal gestopte rokers > 50% . Vergeleken met andere stoppen met roken methoden is dit een zeer hoog percentage.

 

De onderzoeken kunt u bij ons opvragen. Maar u kunt ook via Google, onafhankelijk van ons, publicaties over deze onderzoeken in wetenschappelijke tijdschriften vinden.

 

Internetgegevens bovengenoemde onderzoeken:

www.sciencedirect.com Addictive Behaviours published online 13th Nov, 2006. zoekterm: Smoking cessation Long term success of short smoking cessation seminars supported by occupational health care.

www.aerzteinitiative.at/Betriebsseminare