theme_1a.jpg
theme_1b.jpg
theme_1c.jpg
theme_1d.jpg
theme_1e.jpg
  • Nederlands
    • français

De training

De Allen Carr training is een snelle, prettige en zeer effectieve manier om te stoppen met roken.

Dankzij deze methode stoppen wereldwijd jaarlijks honderdduizenden mensen definitief. 

 

De cursus bestaat in principe uit één groepsbijeenkomst (8-15 personen) van ca 6 uur.

Als je behoefte hebt aan intensievere ondersteuning kun je na de training korter durende follow-up trainingen bijwonen. Ook kan je onbeperkt gebruik maken van ondersteuning via mail, telefoon of on-line.

 

Tijdens de training is er nog volop gelegenheid om te roken. Pas aan het einde van de bijeenkomst rookt ieder de laatste sigaret.

 

Over het algemeen treedt geen gewichtstoename op. Wij besteden aandacht aan dat onderwerp en geven tips en adviezen.

 

De training wordt gegeven door goed opgeleide, gecertificeerde en als ex-roker, ervaringsdeskundige trainers. Eén van onze trainers is arts.

 

De training wordt ook in het Frans, Engels of Duits gegeven.

 

De knop gaat om

Bij de Allen Carr-methode zijn gezondheidsrisico’s niet het uitgangspunt. Wij vertellen niet dat roken ongezond is. We laten geen griezelige plaatjes zien. Iedereen weet dat roken ongezond is en toch rook je door.

 

Je gaat begrijpen hoe geraffineerd het verslavings-mechanisme werkt. Je gaat ontdekken dat een sigaret het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet.

 

Dan ga je anders naar het roken kijken. In plaats van het jammer te vinden dat je niet meer ‘mag’ roken, ben je blij dat je niet meer ‘hoeft’ te roken…. of anders gezegd: ‘de knop gaat om’.

Twijfel je aan je motivatie?

Dat doet bijna iedere roker. In tegenstelling tot andere manieren van stoppen met roken wordt bij de Allen Carr-methode niet een beroep gedaan op wilskracht. Als je maar nieuwsgierig bent! De motivatie ontstaat vanzelf, tijdens de training.

 

De training is ook zinvol en effectief voor mensen die het boek van Allen Carr kennen, omdat wij in de training veel dieper ingaan op een aantal aspecten zoals gewoonte en rookgedrag.

Over Allen Carr

Allen Carr

De Engelsman Allen Carr was 30 jaar lang een verwoed kettingroker. Ondanks talloze pogingen lukte het hem niet om blijvend te stoppen. Tot die ene, laatste keer, dat het wel lukte en het hem, tot zijn grote verbazing, eigenlijk nauwelijks moeite kostte. Analyticus als hij is - Carr is opgeleid als accountant - wilde hij precies weten waarom het nu wel gelukt was. Die analyse vormt de grondslag voor zijn therapie in de vorm van een eenmalige training die nu al jaren met groot succes in veel landen wordt toegepast. Nadat hij deze training had ontwikkeld, schreef Allen Carr het boek 'The Easy Way to Stop Smoking', inmiddels in meer dan 20 talen verschenen.