theme_1a.jpg
theme_1b.jpg
theme_1c.jpg
theme_1d.jpg
theme_1e.jpg
logo
  • Home
    • Bestellen
  • Allen Carr Methode
  • Particuliere training
  • Bedrijfstraining
    • testimonials bedrijven
  • Contact
  • FAQs
Nederlandsfrançais
  • Succespercentage & Onderzoek
    Interview
  • Testimonials
    Celebrities
  • Trainingsdata & aanmelden
  • Tips & Nieuws
  • Nieuwsbrief

Tips & Nieuws

14-12-2020

Allen Carr is partner in de WHO stoppen met roken campagne 2021

Allen Carr's Easyway is partner in de WHO stoppen met roken campagne 2021

De WHO lanceert een wereldwijde campagne gedurende het hele jaar 2021. Deze campagne vervangt de traditionele eendaagse ‘wereld niet roken dag’ van 31 mei.

Onder de slogan "Commit to Quit", in Vlaanderen zou je misschien zeggen ‘Allee, stop mee’ beoogt de WHO ten minste 100 miljoen mensen te ondersteunen bij het stoppen met roken.

In het persbericht van 8 december j.l. verwelkomde de WHO de ondersteuning van de partners, waaronder bedrijven uit de particuliere sector, zoals Allen Carr's Easyway , Amazon, Cipla, Facebook, WhatsApp, Google, Johnson & Johnson, Praekelt en Soul Machines.

Samen met de partners zal de WHO mensen de tools en middelen bieden die ze nodig hebben om een ​​succesvolle stoppoging te wagen.

De WHO publiceerde eerder dit jaar een wetenschappelijk rapport waaruit blijkt dat rokers een hoger risico lopen op het ontwikkelen van ernstige ziekten en overlijden door COVID-19. Tabak is daarbij een belangrijke risicofactor voor niet-overdraagbare ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker, luchtwegaandoeningen en diabetes. Bovendien zijn mensen die met deze aandoeningen leven, kwetsbaarder voor een ernstiger verloop van COVID-19.

Als onderdeel van de campagne zullen zowel wereldwijd als regionaal stoppen met roken hulpmiddelen worden verstrekt. Allen Carr Stoppen met Roken levert een bijdrage met Live online groepsseminars , digitale programma's en boeken in het Engels, Arabisch, Chinees, Frans, Russisch, Spaans, Vietnamees, Portugees, Pools, Turks en Nederlands in landen zo divers als Jordanië, Nigeria, Pakistan, India, Filipijnen, Zuid-Afrika, Suriname, Oost-Timor, Brazilië, Rusland, Oekraïne, Mexico, Turkije en Polen.

De WHO heeft alle regeringen opgeroepen ervoor te zorgen dat hun burgers toegang krijgen tot advies op maat, zoals gratis stoplijnen, mobiele en digitale stopdiensten, nicotine-vervangende therapieën en andere bewezen effectieve hulpmiddelen. Allen Carr stoppen met roken is door de WHO toegevoegd aan de lijst van de effectieve hulpmiddelen na meerdere klinische onderzoeken die de effectiviteit bevestigen.

De samenwerking met de WHO bekrachtigt het duidelijke en overtuigende bewijs voor de effectiviteit van Allen Carr Stoppen met roken. Dit opent de deuren voor de gezondheidsafdelingen van overheden over de hele wereld.

Lees het volledige persbericht van de Wereldgezondheidsorganisatie

05-01-2018

Helpen e-cigaretten bij stoppen met roken?

Ze zijn verslavend. En wordt British American Tobacco al rijk van e-sigaretten? Wil Big Tobacco rokers echt helpen om ermee te stoppen door e-cigaretten te procuceren? Wij, van Allen Carr vinden dat onwaarschijnlijk

 
Sigarettenverkoop daalt

British American Tobacco (BAT) heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar 1 procent minder sigaretten verkocht - nog altijd bijna 500 miljard stuks. De omzet van de op één na grootste tabaksfabrikant ter wereld daalde met 9,6 procent. Dat maakt de tabaksreus woensdag bekend.

BAT heeft last van de sterke pond en de dalende populariteit van de sigaret, vooral in West-Europa. De peuk verkoopt niet overal slechter: in markten als Brazilië en Pakistan groeien BAT’s sigarettenmerken Kent, Pall Mall, Lucky Strike en Dunhill wel.

Ja, ze zijn verslavend, en ja, ze bevatten kankerverwekkende stoffen. Al suggereren reclames over en verpakkingen van e-sigaretten anders. Maar daar gaat dit artikel niet over. Want vandaag komt tabaksreus British American Tobacco (van Kent, Dunhill, Pall Mall en Lucky Strike) met cijfers.

En NRC Q wil weten: wordt de één na grootste tabaksfabrikant al rijk van atomizers, clearomizers en cartomizers, e-vapors, e-sigaretten, tanks, shishapennen, oftewel, elektronisch roken?

Vijf vragen. En voor wie het toch over het gezondheidsaspect wil hebben: een bonusvraag helemaal onderaan.

1. Wat doet British American Tobacco met elektronisch roken?

BAT (jaaromzet 15 miljard pond, winst 5,5 miljard) was het eerste grote bedrijf dat een e-sigaret op de Europese markt bracht: de Vype, verkrijgbaar als ‘pen’ en als nep-sigaret. Geen eigen bedenksel: het nam daarvoor een Britse startup over. Binnenkort volgt de Voke, officieel geen e-sigaret, maar een inhalator die op dezelfde manier werkt als een astma-pufje.

Beelden British American Tobacco

2. Is dat veel in de wereld van Big Tobacco?

Nee. In de e-sigarettenmarkt gaat per jaar naar schatting 3,5 miljard dollar (2,7 miljard euro) om. Best veel, maar een schijntje voor Big Tobacco - zo worden de grootste tabaksfabrikanten genoemd - want de totale tabaksmarkt wordt op 550 miljard euro geschat. Volgens topman Nicandro Durante van British American Tobacco maakt e-roken maar 1 tot 2 procent van de Europese markt uit.

3. Hebben e-sigaretten de toekomst?

Voor British American Tobacco niet bepaald. Durante zei deze zomer nog:

“The products, at the moment, aren’t delivering what people expect. It’s like alcohol-free beer. At first, analysts were saying in five years’ time there’s going to be no beer.”

Durante verwacht dat het “honderd jaar” duurt voordat e-sigaretten zelfs maar 20 procent van de markt uitmaken. Een conservatieve schatting: ING houdt er rekening mee dat het in 2028 al 46 procent is.

4. Zijn e-sigarettenbedrijven een concurrent?

Ja en nee. De e-sigaret was tot voor kort het domein van honderden kleinere spelers. Dat is aan het veranderen. In de Verenigde Staten maken Blu, Njoy en Logic samen meer dan 80 procent van de verkoop van e-sigaretten in winkels uit.

Logic is nog onafhankelijk. Njoy staat erop nooit eigendom van Big Tobacco te worden. Maar Blu is in 2012 al opgekocht door Lorillard, dat ook Skycig overnam.


Concurrenten overnemen lijkt de strategie van de tabaksreuzen. Een paar voorbeelden van afgelopen maanden: Philip Morris kocht Nicocigs, Japan Tobacco kocht E-Lites, Altria kocht Green Smoke.

 

5. Verovert de e-sigaret Nederland al?

Bijna een half miljoen Nederlanders roken wel eens een e-sigaret, er zijn 167.000 regelmatige rokers, volgens het Trimbos Instituut. De verkoop van e-sigaretten wordt niet apart bijgehouden door brancheorganisatie NSO, maar valt met vloeitjes en asbakken onder ‘rokersbenodigdheden’. De omzet daarvan steeg vorig jaar met 67 procent naar gemiddeld 28.115 euro per winkel. Onder meer Amsterdam en Rotterdam hebben al e-sigarettenwinkels.

De gewone sigaret verliest intussen aan populariteit

 

6. En vooruit: helpen e-sigaretten bij stoppen met roken?

Dat zeggen fabrikanten. Het RIVM waarschuwt dat e-sigaretten vaak nicotine bevatten, al staat dat niet op het etiket, en schrijft:

“Net als nicotine in traditionele sigaretten is nicotine in e-sigaretten verslavend.”

En of je ze kan gebruiken om van je rookverslaving af te komen? Soms, schrijft het RIVM. Maar ze kunnen rokers ook aanzetten “weer in hun oude gewoontes te vervallen”. Saillant detail: in Nederland vallen e-sigaretten vooralsnog als recreatief product onder de Warenwet - dus ze komen onder de strikte tabaks- en geneesmiddelenwetten uit.

05-01-2018

Bijna één op de vier rokers haalt 65e verjaardag niet

Bijna één op vier zware rokers haalt 65ste verjaardag niet
Archieffoto 
© Getty

Bijna één op de vier zware rokers overlijdt voor zijn 65ste, dertien jaar eerder dan mensen die nooit hebben gerookt.

Dat zeggen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Trimbos-instituut na onderzoek onder bijna 40.000 Nederlanders.

Meer dan 20 sigaretten per dag

De instituten schatten naar aanleiding van hun onderzoek dat 23 procent van de mensen die meer dan 20 sigaretten per dag roken, nog geen 65 wordt. Van lichte rokers is dat elf procent. Onder de niet-rokers overlijdt zeven procent voor zijn 65ste verjaardag. 

Ook werd de levensverwachting van rokers ten opzichte van niet-rokers bekeken. Zware rokers overlijden gemiddeld dertien jaar eerder dan mensen die nooit hebben gerookt, matige rokers (die dagelijks roken maar minder dan 20 sigaretten per dag) negen jaar eerder. Mensen die wel roken, maar niet dagelijks, overlijden gemiddeld vijf jaar eerder dan niet-rokers.

 

Maar er lijkt ook goed nieuws te zijn voor rokers: wie voor zijn 35ste stopt met roken, zou een vergelijkbare levensverwachting hebben als mensen die nooit hebben gerookt. En bij rokers die rond hun 50ste stoppen, wordt de kans om voortijdig te overlijden volgens dit onderzoek gehalveerd.

Roken is een belangrijke doodsoorzaak voor mensen onder de 80. Uit het onderzoek blijkt dat de afgelopen jaren vier op de tien sterfgevallen van mensen onder de 80 in Nederland zijn veroorzaakt door tabak.

 
 
05-12-2017

Gezonde roker doet aangifte tegen de tabaksindustrie wegens zware mishandeling

Vrouw (25) sleept tabaksindustrie voor de rechter: “Verslaving is een ziekte”

01/12/2017 om 10:10 | Bron: DE LIMBURGER - Print - Corrigeer

Vrouw (25) sleept tabaksindustrie voor de rechter: “Verslaving is een ziekte”

FOTO: SHODY CAREMAN

Voor het eerst heeft nu ook een gezonde roker aangifte gedaan tegen de tabaksindustrie wegens zware mishandeling. De 25-jarige Charlotte Pelt uit het Nederlands-Limburgse Heerlen is al 10 jaar verslaafd en vindt dat dus níet haar eigen schuld. “Verslaving is een ziekte.’’
 
 

Voor het eerst heeft nu ook een gezonde roker aangifte gedaan tegen de tabaksindustrie wegens zware mishandeling. De 25-jarige Charlotte Pelt uit het Nederlands-Limburgse Heerlen is al 10 jaar verslaafd en vindt dat dus níet haar eigen schuld. “Verslaving is een ziekte.’’

“Ik vind het niet mijn schuld dat ik verslaafd ben,’’ zegt de studente strafrecht. “Als je jong bent, ben je helemaal niet bezig met de gevolgen van wat je doet. Ik ben op een schoolfeest begonnen, toen was ik 14 of zo. Veel oudere leerlingen rookten al. Vanaf mijn 15de begon ik echt regelmatig te roken. Pas jaren later kom je erachter dat mensen longkanker krijgen en waardoor. Toen rookte ik al jaren. Dat is wat de rookindustrie wil: jonge mensen verslaafd maken. Om geld te verdienen. Dat is zo naar. Ik hoop dat meer gewone rokers gaan inzien wat ze is aangedaan.’’

‘Sjoemelsigaret’

De op handen zijnde strafzaak draait om het feit dat de tabaksindustrie bewust mensen verslaafd zou willen maken. Dat gebeurt via de ‘sjoemelsigaret’. In alledaagse sigaretten zitten kleine gaatjes die ervoor moeten zorgen dat de roker minder schadelijke stoffen inhaleert. Onderzoek heeft uitgewezen dat rokers met hun mond en lippen de gaatjes deels afsluiten en daardoor juist meer nicotine krijgen dan is toegestaan.

Mishandeling

Omdat tabaksproducenten dit al jaren weten, worden zij voor de rechter gesleept. “De gezondheid schade toebrengen staat in de wet als mishandeling,’’ zegt advocaat Bénédicte Ficq die alle aangevers tegen de tabaksindustrie bijstaat. Ficq wijst erop dat Amerikaanse tabaksproducenten sinds kort verplicht zijn advertenties te plaatsen waarin zij toegeven opzettelijk mensen verslaafd te willen maken aan tabak.

Verslaafd

“Volgens deskundigen zijn de kenmerken van een verslaving dezelfde als die van een ziekte,’’ zegt Ficq. “Charlotte Pelt is dus niet gezond want ze is verslaafd. Rokers geven dat zelf zelden toe. Daarom is haar aangifte heel opmerkelijk. Rokers gaan meestal mee in de riedel van de tabaksindustrie dat roken je eigen keus is en dat je kan stoppen wanneer je wil.’’

Smerig

Met dat laatste worstelt Charlotte Pelt al jaren. De sigaret is een vast ritueel in haar leven geworden. ’s Ochtends wakker worden met koffie ‘en een peuk’. Wachten op het station ‘met een peuk’. Lopen naar de universiteit ‘met een peuk’. “Ik baal er van. Je wéét dat het smerig is en dat het je niks brengt. Ik bedoel: van een drankje word je nog aangeschoten en van een blowtje word je high, maar van een sigaret…? Ik denk zelfs nu als ik met jou praat, dat ik kan stoppen wanneer ik wil, maar ik kom er niet vanaf.’’

Het Openbaar Ministerie bestudeert al meer dan een jaar de mogelijkheden om daadwerkelijk tot vervolging over te gaan. Hoewel er met name in Amerika zat rechtszaken over schadeclaims tegen tabaksproducenten zijn geweest, zou Nederland het eerste land zijn waar tabaksproducenten strafrechtelijk worden vervolgd.

03-05-2017

Stoppen met roken vermindert angst en depressie

stoppen

Mensen die stoppen met roken hebben zo’n zes weken nadat ze gestopt zijn, aanzienlijk minder last van angststoornissen en depressie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Het suggereert dat rokers die reeds aan een depressie of angststoornis lijden niet bang hoeven te zijn dat hun klachten verergeren als ze stoppen met roken. Sterker nog: stoppen met roken heeft vaak hetzelfde effect als antidepressiva.

Dat schrijven onderzoekers in het blad British Medical Journal. Ze baseren hun conclusie op een analyse van 26 grote studies. Uit die onderzoeken bleek dat mensen die stopten met roken minder last hadden van angststoornissen, depressie of stress dan mensen die gewoon doorrookten. Ook waren de stoppers doorgaans opgewekter en beoordeelden ze hun kwaliteit van leven als beter.

Opvallend genoeg was het effect van stoppen met roken heel groot. In veel gevallen was het vergelijkbaar met het effect dat antidepressiva hebben. In sommige gevallen was het zelfs groter.

Het onderzoek kan voor alle rokers een reden zijn om nu eindelijk echt te stoppen. Maar de studie doet met name een beroep op rokers die reeds lijden aan angststoornissen of depressies en hun zorgverleners. “Ook veel zorgverleners die patiënten met depressie of angstklachten behandelen zijn vaak terughoudend in het adviseren te stoppen met roken,” weet Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. “Ook zij veronderstellen vaak dat stoppen de angst en depressie juist zal verergeren. Uit deze meta-analyse blijkt die angst nu onterecht te zijn.”

 
logo Maakum website maken
|
441126 bezoekers
|
login
|
laatste wijziging: 03-03-2021