theme_1a.jpg
theme_1b.jpg
theme_1c.jpg
theme_1d.jpg
theme_1e.jpg
  • Nederlands
    • français

De samenleving gaat weer open!

Wij komen weer graag naar de bedrijven toe om live trainingen te verzorgen.

Bewezen effectief

De effectiviteit is in meerdere onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken aangetoond.

In onafhankelijke resultaten onderzoeken aan de Universiteit van Wenen is aangetoond dat het succespercentage bij bedrijfstrainingen in Oostenrijk, gemeten na 1-3 jaar, rond 50% is.

 

Het verschil 

De training duurt maar 1 dag.

Het slagingspercentage is hoog.

Allen Carr weet al uw rokende werknemers te enthousiasmeren deel te nemen aan de training.

 

Allen Carr heeft een samenwerkingsverband met

SBM/Syntra West

Dit betekent subsidie via de KMO portefeuille voor MKB bedrijven.

Voordelen stoppen met roken

Gezonde en vitale medewerkers voor een gezond bedrijf

Roken is samen met overgewicht de belangrijkste doodsoorzaak in de westerse samenleving. Het verzuimcijfer van rokers is 1,4 tot 1,5 keer hoger dan van niet rokers. Uw werknemers zijn van onschatbare waarde voor het bedrijf. Daarom is het van belang te investeren in de gezondheid van uw medewerkers. 

 

Steeds meer bedrijven bieden het personeel in het kader van het gezondheidsbeleid de Allen Carr rookstop training aan. Zie de bedrijfstestimonials.

 

ArcelorMittal heeft in het kader van de jaarlijkse gezondheidsweek van 2013 de Allen Carr training aangeboden aan het personeel. Maar liefst 223 werknemers schreven in voor de training. Na vijf maanden zijn nog steeds 101 deelnemers rookvrij. Sindsdien wordt de training jaarlijks enkele malen aangeboden.  

 

De grote winst zit niet alleen in het relatief hoge succespercentage, maar vooral in het feit dat zoveel werknemers willen deelnemen aan de Allen Carr Stoppen met Roken training. Dit komt door de andere benaderingswijze van Allen Carr.

Hoe rokers te motiveren?

Roken is een ‘gevoelig’ onderwerp. Wij weten de op het eerste gezicht minder gemotiveerde rokers te motiveren wél te willen stoppen met roken. Daarom is het belangrijk ons zo vroeg mogelijk te betrekken in de communicatie, bij voorkeur voordat de werknemers op de hoogte zijn gebracht van een komend aanbod.

Wij maken uw communicatiemodel op maat. Korte 'motivatie workshops' zijn vaak onderdeel van het communicatietraject.

Hulp bij stoppen al eerder aangeboden

Misschien heeft uw bedrijf al eerder in het verleden hulp geboden bij stoppen met roken? Dat betekent waarschijnlijk niet dat er geen rokende medewerkers meer zijn! Mocht een vorig aanbod weinig belangstelling hebben gekregen of niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, dan betekent dat niet dat er nu geen animo of positief resultaat zal zijn. Allen Carr benadert het stoppen met roken op een heel andere wijze en weet bij ieder bedrijf de meest ‘verstokte’ rokers te enthousiasmeren deel te nemen aan de training en te doen stoppen met roken.

De Allen Carr bedrijfstraining

De training kan op eenvoudige en efficiente wijze toegepast worden in uw bedrijf.

De training bestaat uit een eenmalige bijeenkomst van ca. 6 uur en wordt gegeven in kleine groepen van 8 – 15 personen. Voor het merendeel van de deelnemers is deze bijeenkomst voldoende om blijvend te stoppen. Voor degenen die behoefte hebben aan verdere ondersteuning biedt Allen Carr gedurende 1 jaar onbeperkt korter durende vervolgtrainingen in groepsverband, indivueel via skype, of telefonische coaching.

Vervolgtrainingen kunnen ook in het bedrijf plaatsvinden.

 

De training wordt ook in het Frans, Engels of Duits gegeven.

Zakelijke voordelen

1. Kostenbesparing

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de kosten voor een rokende werknemer gemiddeld

€ 2.450,- op jaarbasis bedragen. Wij hebben een gemiddeld bedrijf met 250 werknemers als voorbeeld genomen. De berekening staat rechts.

2. Minder ziekteverzuim

Het is aangetoond dat een roker gemiddeld 1,4 tot 1,5 x vaker ziek is dan een niet- roker. U als werkgever draagt hiervoor de kosten. Een extra reden om de zeer effectieve Allen Carr-training, die slechts een middag duurt, aan uw rokende werknemers aan te bieden.

3. Preventie = besparing

Zieke werknemers kosten uw organisatie veel geld. Voorkomen is beter dan genezen!

4. Opheffen irritatie tussen rokers en niet-rokers

Hoe vaak hoort u niet: "Ik ga even een sigaretje roken". De anderen werken dan door. En omdat de werkplek meerdere malen per dag verlaten wordt ervaart de niet-rokende collega hierdoor extra werkdruk. Dat kan leiden tot ergernis en tot de vraag of hij/zij ook recht heeft op extra vrije tijd.

5.Onderhouds- en schoonmaakkosten rookruimtes

Rookruimtes kosten geld, want: vierkante meters kosten geld. Onderhoud en schoonmaak van deze ruimtes kost ook geld. Hoe minder rokers, hoe minder kosten.

6. U geeft uw medewerkers iets waardevols

Rokende medewerkers ervaren het gestopt zijn met roken achteraf vaak als een enorme bevrijding. Dat werkt door op vele fronten. Zo heeft onderzoek bijvoorbeeld ook aangetoond dat niet-rokers stressbestendiger zijn dan rokers. En zo helpt Allen Carr's Easyway u bij uw streven naar optimaal personeelsbeleid.